طراحی ، نظارت و اجرای تاسیسات الکتریکی
بخش طراحی و اجرای تاسیسات الکتریکی شرکت تحقیق و توسعه الکترونیک در آغاز طراحی تاسیسات الکتریکی ، برای روشن شدن محدوده کار، به جمع آوری اطلاعاتی در رابطه با پروژه نیاز دارند. بدین منظور پاسخ سوالات زیر باید مشخص شود.
-
شرایط محیطی نظیر حداکثر و حداقل دمای محیط، ارتفاع از سطح دریا، میزان رطوبت و فشار هوا چگونه است؟
-
هدف انجام یکپروژه برقرسانی، جدید یا توسعه و بهینهسازی تأسیسات الکتریکی موجود است؟
-
قطع برق چه عواقبی به دنبال خواهد داشت؟
-
آیا تأمین انرژی از طریق شبکه است و یا از داخل واحد بهصورت اختصاصی تأمین میشود؟
-
آیا نکات خاصی در رابطه با بهرهبرداری و نگهداری ازتاسیسات الکتریکی وجود دارد که باید موردتوجه قرار بگیرد؟
-
آیا امکان متصاعد شدن گازها و بخارات قابلانفجار درون واحد وجود دارد؟
-
آیا شرکت توزیع برق واحدصنعتی را ملزم به اصلاح ضریب توان کرده است؟
-
آیا نیاز به تأمین برقاز طریق باتری یا (UPS) یا تأمین برق اضطراری بهوسیله دیزل ژنراتور وجود دارد؟
به عنوان مثال واحدهای خانگی توان را در سطح ولتاژ ۲۲۰ ولت تک فاز و یا درنهایت ۳۸۰ ولت سه فاز دریافت میکنند. ولی واحدهای صنعتی به علت میزان تقاضای بالای انرژی خود، توان را در سطوح ۲۰، ۶۳ و حتی ۱۳۲ کیلوولت دریافت میدارند.علاوه بر این بسیاری از بارها در یک واحد صنعتی ازجمله بعضی از موتورهای الکتریکی سه فاز در سطح ولتاژهایی بالاتر از ۴۰۰ ولت کار میکنند، که نیاز به دسترسی به سطح ولتاژهای بالا را لازم مینماید. این تفاوت در سطح ولتاژ و تفاوتهای دیگر نیاز به دریافت پاسخ سوالات بالا را به منظور طراحی تاسیسات واحدهای مسکونی و صنعتی آشکار می سازد.
درطراحی تاسیسات الکتریکی ساختمان موارد زیر مد نظر قرار میگیرد:
روشنائی،توزیع برق،شبکه تلفن،شبکه رایانه،توزیع برق اضطراری،سیستم اعلام حریق و بالاخره سیستم اتصال زمین.در تمامی این بخش ها استانداردهای معتبر جهانی و همچنین مقررات ملی ساختمان رعایت می گردد.پس از طراحی نقشه عملی تاسیسات الکتریکی توسط مهندسین و طراحان شرکت، این نقشه به تایید کارفرما و مراجع ذیربط مانند سازمان نظام مهندسی ساختمان می رسد.سپس وارد مرحله اجرا میگردد. اجرا ، نظارت و پشتیبانی پروژه های تاسیسات الکتریکی بر عهده تیم اجرایی شرکت میباشد که متشکل از کارشناسان و متخصصین مجرب و کارآزموده است.
آخرین دیدگاهها